frankenmolen.com > news > 05-07-05

0800, thuis, Chamonix. Na het beklimmen van een heerlijke crack met vuist en armverklemmingen, gisteren op de Minaret, bewonder ik tijdens het ontbijt de schrammen en putten op m´n handen. Hard spul, dat graniet.. Vandaag zal zo interessant niet worden, gezien het weer. Ik maak er daarom maar eens een lazy dagje van, met wat noodzakelijk gerommel achter de computer.

1400, thuis, Chamonix. Buiten stort de gehele hemel zich in 5 minuten leeg, en ik aanschouw het natuurgeweld veilig van achter m´n raamkozijn. Ach gut, Gerrie, Klaartje en Paulien zijn nu waarschijnlijk nog op de gletscher hun stijgijzertechniek aan het oefenen. Ik hoop dat ze hun goretex niet vergeten zijn. Dan schrikt de deurbel me op: Manu en Vincent komen binnen, om wat materiaal te lenen. Ze zijn een beetje zenuwachtig, want vanavond krijgen ze een briefing over de testen van de gidsenopleiding. Die zal hier de komende drie dagen worden gehouden. Rogier, een Nederlands klimmaatje die in de Ecrins is gaan wonen, doet ook mee.

2100, Richemond, Chamonix. Blij dat ik nog steeds niet verleerd ben hoe je een lekkere lasagne in elkaar moet draaien (niet uit een pakje ja!), zit ik met een goed gevulde maag wederom achter de receptie van het hotel. Er zijn gek genoeg weinig klanten, en het geeft mij de gelegenheid op ongestoord door te lezen in een frans of een engels boek. Morgen vroeg ga ik dan weer eens franse kruiswoordpuzzels aanvallen. Betaald worden om de franse taal beter te gaan beheersen; je hoort mij niet klagen!

klimweer: erg wisselvallig weer.

Welkom op maandag 4 juli

regendag werk: homepage onderhouden