frankenmolen.com > news > 15-05-05

0700, glacier du Tour, Le Tour. Nadat we gisteren geluk hebben gehad om door de dichte mist en de met sneeuw overdekte paden überhaupt de hut te vinden, hopen we nu dat de beloofde weersverbetering eindelijk inzetten zal. En inderdaad, grappig, hoe voor onze voeten uit de mist lijkt op te klaren, als ware het opgejaagd door een paar enorme haarföhn´s. Wij zijn er in elk geval blij mee, want een hut zoeken okee, maar om zo op een gletscher te gaan dolen naar je bergtop?

1030, Aiguille du Tour 3542m, Le Tour. We vallen met onze neus in de boter. Niet alleen is het weer wonderbaarlijk aangenaam en zonnig geworden, ook de condities van onze route zijn geweldig. Via le couloir du Table hebben we ons met 300 hoogtemeters aan trittfirn toegang verschaft tot een super mooi graatje. Het met sneeuw overdekte terrein maakt het avontuurlijker en luchtiger dan in de hoogzomer, en het volgen van de westgraat tot op de top is domweg dikke fun.

1600, réfuge Albert Premier, Le Tour. Er ligt hier in mei nog aardig wat verse sneeuw. En tsja, de zon weet er op een dag als dit een aardige blubberzooi van maken. Onze lange terugweg werd dus wat langer.. Gerke zit achter een snorrende brander eens te denken of dit geploeter met leuk-hebben te maken had, ik hang grijnzend de kletsnatte gamaschen in de zon op een rots te drogen.

2000, EMHM, Chamonix. Ik ben na thuiskomst in het dal ietwat afgemat, maar zeker nog toe aan het afknijpen van de onderarmen: tijd voor een felle bouldersessie! En ik ben blij toe, want ik voel me wat papperig en star. Heerlijk om dan samen met Vincent in problemen te beuken, en tussen de sessies door mijzelf uit elkaar te rekken: ik voel me alweer een beter mens.

Welkom op zondag 15 mei

Gerke on top