frankenmolen.com > news > 05-09-07

0530, de Zellingen, Capelle a/d IJssel. Jeez, wat heb ik toch? Ben ik gisteren later als voorheen naar bed gegaan, ben ik nu al wéér te vroeg wakker. Pfff, even weer een weekje aankijken hoor. Wat nu? Eh, ik gooi maar eens een dvd-tje in de laptop die het systembeheer voor mij heeft geregeld. Theo Maassen met 'ruwe pit'.
Lekker hoor. Eventjes nergens zorgen over maken. Eventjes lachen met die gast uit "Eindhovuh!, Eindhovuh!, Eindhovuh!"

0800, de Zellingen, Capelle a/d IJssel. In plaats van pap eet ik 's ochtends tegenwoordig vaak vla. Zuster Shirley werd er namelijk gek van dat ik me in de pap regelmatig verslikte en ze soms zelfs de Heimlich-methode op me toe moest passen. En inderdaad ja: vla slikt een stuk gemakkelijker weg.

1100, Omniversum, Den Haag. Oef. Hard hoor, om te merken dat mijn hart nog steeds in de bergen ligt. Nee, nog harder om op het witte doek klimmers te zien in de Eiger noordwand, en uitgerekend in de route die ik gepland had om in het najaar van 2006 te beklimmen: De John-Harlin-directissima. Vind je het gek dat ik zo hard revalideer. Ik moet en ik zal het niveau terugwinnen dat ik nodig heb om deze route uit te klimmen.

1400, de Zellingen, Capelle a/d IJssel. Dus daar ga ik weer: ik herhaal en herhaal al de oefeningen die ik dagelijks doe. Ik moet trouwens via mijn logopediste eens aan de kok vragen of dat hij mijn warme maaltijden wat minder wil pureren. Want hoe sneller ik het eten gewoon kan kauwen en vooral in de mond weet te transporteren, hoe eerder ik weer die prachtige bergen in kan.

1700, de Zellingen, Capelle a/d IJssel. Zittend aan de tafel voor een training van het slikken, in mijn stadium door te eten, moet ik denken aan de woorden van inval-logootje Ingeborg. Zij vond het eten 'an sich' veel belangrijker dan of ik er nou een half uur of langer over doe. Welnu Ingeborg: Helemaal toppie. Ik heb van de maaltijd genoten en het was inclusief toetje in 22 minuten op.

2000, de Zellingen, Capelle a/d IJssel. Bij full-speed revalideren hoort toch ook af en toe ontspanning? Ik zeg "nee". Bij gewoon revalideren wel, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar revalideren op z'n elf-en-dertigste is niet full-speed. En aangezien ik het vertik om te gaan behoren tot de werkende klasse revalideer ik dus kei- en kei-hard door. Want wat was m'n ambitie ook al weer? Kijk maar eens bij portrait>ambition.

2300, de Zellingen, Capelle a/d IJssel. Nu maar gaan douchen en dan naar bed. En morgen hoop ik dan niet wéér te vroeg wakker te zijn...

Welkom op zondag 2 september

omniversum